tejarate12

این وبلاگ تنها جهت به اشتراگ گذاشتن فیلم های اموزشی درس تجارت الکترونیک می باشد

tejarate12

این وبلاگ تنها جهت به اشتراگ گذاشتن فیلم های اموزشی درس تجارت الکترونیک می باشد

چرا حجم‌ دیسک های سخت با حجم نامیشان متفاوت است؟

  چرا حجم‌ دیسک  های سخت با حجم نامیشان متفاوت است؟

زیرا حجم‌ دیسک سخت با یک معیار‌ اندازه‌گیری می‌شود و با معیار دیگری تبلیغ!

این دلیل اصلی این تفاوت است. تفاوت میان حجم واقعی و حجم اسمی‌ در یک‌ هارددیسک یک‌ترابایتی حتی به ۱۰۰ گیگابایت هم میرسد. کامپیوتر‌ها از ریاضیات باینری برای موارد مختلف استفاده می‌کنند، یعنی به این صورت که هر عددی در کامپیوتر بر اساس صفر و یک و مبنای ۲ شناخته می‌شود، در صورتی که برای ما مبنا ۱۰ است، و هر عددی بر همان مبنا شناخته می‌شود.

این موضوع به این معنی است که ما یک کیلوبایت را ۱۰۰۰ بایت میشناسیم اما کامپیوتر آن را ۱۰۲۴ بایت می‌شناسد. این موضوع برای مگابایت (۱۰۰۰ کیلوبایت در مقابل ۱۰۲۴ کیلوبایت) و گیگابایت (۱۰۰۰ مگابایت در مقابل ۱۰۲۴ مگابایت) و الی آخر نیز صادق است. نتیجه این موضوع این است که شما حجم کمتری نسبت به آن چیزی که به شما گفته شده است را دریافت می‌کنید. این تفاوت هر چه‌ هارددیسک بزرگتری بخرید بیشتر می‌شود.

به ازای هر یک گیگابایت شما نزدیک به ۷۰ مگابایت فضای کمتری را دریافت می‌کنید. این مشکل راه حلی ندارد و کاری از دست شما برای برطرف کردن آن بر نمی‌آید. اگر شما کاربر مک یا لینوکس باشید این مشکل را حس نخواهید کرد، چرا که OS X بعد از نسخه ۱۰.۶ و Ubuntu بعد از نسخه ۱۰.۱۰ از سیستم مبنای ۱۰ برای نشان دادن حجم استفاده می‌کند و شما دیگر این اختلاف را نخواهید دید و راحت‌تر در مورد فضای‌ دیسک سخت خود تصمیم می‌گیرید. مثلا اگر به ۱‌ ترابایت فضا نیاز دارید یک‌هارد یک‌ ترابایتری برای شما کافی است، اما اگر در ویندوز به یک‌ ترابایت فضای ذخیره‌سازی نیاز داشته باشید یعنی به بیش از یک‌ هارد‌ ۱ ترابایتی یعنی یک‌هارد ۱.۵‌ ترابایتی نیاز دارید. این موضوع مستقل از این است که شما چه درایو اکسترنالی بخرید، چه فلش درایو و چه‌ هارددیسک‌های ۳.۵ اینچی بزرگ، همگی از سیستم مبنای ۱۰ برای معرفی خود استفاده می‌کنند و در واقع حجم کمتری در سیستم مبنای ۲ دارند.

متاسفانه راه حلی برای تغییر معیار‌ اندازه‌گیری ویندوز نیز وجود ندارد، و تنها باید بدانید که حجم حک شده روی‌هارد دیسک در واقع سیستم مبنای ۱۰ است و حجم کمتری را نسبت به سیستم مبنای ۲ ویندوز نشان می‌‌دهد.


برای دیدن عکسها به ادامه مطلب بروید

 

 


 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد